MajLiS pErKaHwiNan kAk RahMah

Salamualaikum

 

Hari ni merupakan Majlis Perkahwinan Kak Rahmah dan Kak Im…Kak Rahmah di Klang manakal Kak Im di Johor. Mereka berdua ni merupakan ahli Ukhuwah Club..Namun begitu, kami hanya sempat ke majlis Kak Rahmah kerana lebih dekat berbanding majlis kak Im..

Actually, tidak merancang sangat nak p sebab exam. Namun, sebagai seorang sahabat kita tidak boleh la mementingkan diri sendiri..maka luangakn juga masa untuk menghadiri majli perkahwinan. Erm..berbalik cerita tadi..semalam yakni hari Jumaat kami merancang nak p. Kami sewa kereta…so, yang pegi saya, Rahmah, Firdaus dan Fikri..kami pergi berempat..ahli2 yang lain sume xdpt p memandangkan masing2 ada hal lain…

kak rahmah dan suami

kak rahmah dan suami

Kami bertolak kul 8.30 pagi..awalkan..actually singgah rumah saya jap..sebab dekat je dengan umah kak rahmah. Tiba di rumah saya lebih kurang pukul 10 pagi..saja kenalkan sahabat2 dengan mak ayah..makan, minum dan borak2 jap ada lah lebih kurang kul 11..

Antara yang hadir: fikri, abg syiful(alumni)

Antara yang hadir: fikri, abg syiful(alumni)

Jam 11 pagi kami bergerak ke rumah kak rahmah…sebelum tu singgah p bli hadiah jap..nak tau kami bg hadiah apa????hahaha..adalah..biarlah rahsia…nak tau Tanya kak rahmah.hadiah tu wakil dari Ukhuwah Club..

Tiba di rumah kak rahmah jam 12 tgh hari…makan, jumpa alumni2 UC kat sana, berborak dan bergambar…lebih kurang jam 1 pagi kami pon bertolak pulang ke kampus…

Nak kata penat tu tak lah…tp, letih sebab panas terik..jalan pun banyak kereta..

Akhir kata,

Syukran pada Ustaz Firdaus yg memandu, ustaz Fikri menjadi PA kepada pemandu…he3..kepada Rahmah juga..syukran(antara saya n rahmah je tau..he3)..

Ucapan dan doa untuk pasangan mempelai..

TAHNIAH!!! Selamat Pengantin Baru diucapkan..semoga berbahgia hingga ke akhir hayat..

Semoga mendapat keberkatan dan keredhaan ALLAH..selamanya..

Kami doakan akak menjadi isteri yang solehah…dan selamat menjalankan tanggungjawab sebagai seorang isteri

Syukran menjemput kami..

1 Comment

Filed under 'diaRi seOrang KhalifaH AllAh'

One response to “MajLiS pErKaHwiNan kAk RahMah

  1. salam
    ika..gamba kak rahmah xde ke

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s