saLaM taKziAh buaT Muni seKeluaRga

Salam hormat dan salam ukhwah.

Semalam salah seorang sahabat kami di Ukhwah Club telah kehilangan bonda tercinta pd jam 10.30 malam. Arwah meninggal dunia di ICU,Hospital Serdang. Sahabat kami ini bernama Nur Munirah bt Suib. Telah lebih kurang sebulan emak nya dihospital. Kepada sahabat seperjuangan kami Muni…tabahkan hatimu dik..saat orang lain bergelumang dengan buku2 dan nota2 utk peperiksaan, Muni bersengkakng mata menjaga arwah ibunya yang tersayang.

Jam 3 pagi semalam ada sebahagian sahabat Ukhuwah Club yang ke sana utk menziarahi Muni dirumahnya dibangi. Jam 8 pagi tadi kami di ahli semasa Ukhuwah Club serta alumni Ukhuwah Club telah bergerak ke rumah Muni utk ziarah dan solat jenazah.

Jenazah siap dimandikan dan dikafankan lebih kurang jam 9 pagi. Seterusnya, disolat jenazahkan untuk kali pertamanya jam 10.30 pagi. Jenazah telah dikebumikan selepas solat jumaat atas sebab2 tertentu.

Fakta:

– semalam pagi juga kakak Muni telah melahirkan anak di Hospital Serdang

– dan seorang kakaknya lagi, tengah menunggu saat melahirkan anak juga di Hospital yang sama

– Jam 10.30 malam ibunya kembali ke rahmatullah

Di pihak saya, saya mendokan arwah ibu muni ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman dan beramal soleh. Semoga jenazahnya dicucuri rahmat oleh ALLAH SWT. Kepada Muni khasnya, semoga diberikan kekuatan oleh ALLAH, dugaan yang hebat untuk Muni. Sabar ye dik…ALLAH menyayangi muni…hanya ALLAH yang lebih mengetahui apa yg terbaik utk hambaNYA. Kepada seluruh ahli keluarga Muni..kuatkan semangat, terutamanya akak2 muni..kami tau akak2 seorang yang tabah. Melihatkan wajah akak2 yang redha itu menjadi penguat kepada adik2 dan ahli keluarga yang lain.

Kepada sahabat2 seperjuangan Ukhuwah Club:

Semoga ikatan ukhuwah antara kita menjadi pembakar semangat antara satu sama lain. Semoga pahitnya perjuangan, peritnya dugaan dan cabaran, sukarnya mehnah dan tribulasi yg kita tempuhi bersama menjadi api yang menyemarakkan haruman kemanisan dlm perjuangan menegakkan agama ALLAH ini. Lihatlah keindahan jika pertemuan dan perpisahan itu hanya kerana ALLAH semata- mata. Ukhuwah Fillah…sahabat2 ku…rapatkan ukhuwah, semarakkan kasih sayang antara kita…InsyaALLAH itulah merupakan kekuatan bagi sebuah Jemaah Islamiyah.

Wallahua’lam

Advertisements

Leave a comment

Filed under UcApan YB..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s