haRi yanG memenatkan…Alhamdulillah

HARI PENUH KESYUKURAN DAN………..

 

 

Assalamualikum wbt…

Hari ini…adalah hari penuh kesyukuran kehadrat illahi dan juga hari yang memenatkan…

NAK TAU KENAPA????????

BERSYUKUR  kerana hari ini dapat check in kolej ungku omar..kenapa? sebabnya, saya xdaftar pon utk luar semester. But last week ada tanya kat UO buleh x nak daftar utk luar semester. Dia cakap buleh but 1 december baru boleh daftar n check in..ohow..begitu ke..so, sy pon decide..ok 1 december pindah UO. So, sementara xder tmpt pginapan ‘setinggan’ dulu kat bilik senior kat zaaba.

Hari ini, tergerak hati nak singgah kolej UO, saje nak try ty..leh tak nak daftar dulu, if, check in 1 december pon xpelah kan. 1st try tanya kat akak jg kaunter tuh, die kate tunggu En._____ (maaf tak ingat nama). Kebetulan pula dia baru siap solat dhuha kat surau UO…so, try ty die..sy cakap begini..

“Assalamualaikum. Minta maaf, nk Tanya, buleh x if saya nak daftar utk luar semester lagi???”saya berkate

“Awak kolej mana?”en. UO bertanya

“saya dok keris mas. Saya ada tanya, tp xdpt coz kolej guna utk AUG”saya jawab pula

“hmm….ok awak duduk dulu kat luar”en.UO berkata

“ok..baeekkkkkk..!!”saya menjawab lagi

5 minit selepas itu… saya dipanggil ke kaunter dan diberi borang merah. Borang tu utk isi..nak check-in..En, tu terus bagi kunci. Leh masuk hr tu jugak..Actually, En tu ckp..

“macam nie la…ada kosong lagi. Harap awak xbagi tau kawan2 yer. Sebab kami bukak utk stdnt selain UO, 1 december je”

“Owh, ok baek…InsyaAllah.”

Terima Kasih, En.

Saya rasa syukur sangat..tak henti2 saya mengucap Alhamdulillah. Rezeki milik Allah, Dia yang berhak menentukan siapa yang dikehendakiNYA.

Terima kasih ya, ALLAH…

 

Actually, saya otw nak p keje. Tiba2 tergerak nak p singgah kolej dulu..So, after dapat kolej. Saya pon telefon bos saya. Minta off today coz nak check in kolej. Dia kate OK..hik2

Terima kasih,  BOS!!

Saya doakan En. yang bagi saya menginap kat kolej tu. Dimurahkan rezeki…Aminn

MEMENATKAN  kerana angkut barang dari zaaba smpi UO.

Dari tingkat 3 zaaba , bawak turn kat parking motor. Ade lah 5 kali turun naik. Nie saya buat pengiraan matematik:

4 tangga x 8 anak tangga x 5 kali turun x 5 kali naik= 800 kali turn naik tangga(xtermasuk beban berat barang lagi..hu3)

Tue..baru kat zaaba.

Hmm, saya sewa teksi utk angkut barang utk ke UO..bayaran RM10.

Jauh bangat blok nyeh. Nie saya buat pengiraan matematik:

313 langkahan kaki x 52 anak tangga x 6 kali pergi x 6 kali balik= 585, 936 kali ulang alik dr tmpt letak barang ke bilik ( nie xtermasuk beban berat barang)

Cuba bayangkan…penat x???memang penat…saya dapat rasa kan saya telah membuang dan membakar lemak badan. Kurus la saya…he3

Masuk bilik…terus je kemas bagi cantik…susun baju, gantung, pasang cadar, siap2kan barang dan lain2.

Setelah siap dan solat sume tuh…Akhirnya, saya syahid selama 2 ½ jam…walaupun perut dah wat lagu..dondang sayang…saya terus je tido..sebab dah penat sangat..hu2 sampai skang xmakan lagi…

Nak p pasar..tp hujan lak.hmm, tengok la camne..husen pon husen la janji makan..

 

 

Leave a comment

Filed under 'diaRi seOrang KhalifaH AllAh'

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s