my 1st day ~lots of experience..uhu

Hari ni, 24 November 2008..mula bekerja.Bekerja part- time di MIG CONSULTING. Kerja part- time nie berkaitan dengan bidang yang ku ceburi.Bidang perakaunan.

Hari nie balik kerja kul7, lewat juga la..tengok file client utk esok. So, senang sikit malam nie nak study. 1st day, memang banyak belajar. Kalau kita belajar kat u o matrik…semua sama je bentuk, item..but dunia sebenar..lain sikit kene banyak berfikir, kene faham company die…hu3.Td, wat UBS..pening gak la kan. Lama dah tak tengok number. Sekali hari nie tengok..sakit kepala..he2

Apapun, hari nie  saya banyak belajar:

1)       Kita perlu sentiasa bersabar…biasalah tu bende2 kecik pun wat kita cepat naik angin o marah. So, cool kan diri anda..senyum..sabar..dan sabar..banyak2 kan beristighfar

2)      Bersemangat dan jangan mudah putus asa…biaslah tu 1st try bukan terus jadi n perfect. So, you must do it again..aagain…and again until u get wat u want.

3)      Senyumlah dan katakan pada diri anda…’aku pasti berjaya’..tapi, mestilah disertakan dengan usaha..samping tu..doa jangan putus..

4)      Kuatlah malawan nafsu…sesungguhnya diwaktu hati kurang mengingati Allah, masa tu lah syaitan n iblis akan berbisik dihati kita..sehingga kadang2 kita rasa was2 dengan apa yang kita lakukan. So, bersihkan hati dan betulkan niat…NIAT KERANA ALLAH SWT..

Maka dengan ini, sahabat2 buleh la amek iktibar drpd pengalaman saya nie. Moaga bermanfaaat dan berguna kepada sahabat2. Sayangi diri anda sebelum menyayangi orang lain..

Leave a comment

Filed under 'diaRi seOrang KhalifaH AllAh'

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s