AKU TAK KAN PAKAI BAJU TU..

Salam..semua.

InsyaAllah, Exco Hubungan Luar dan Pengantarabangsaan, Persatuan Mahasiswa Fakulti Ekonomi dan Perniagaan akan mengadakan program ‘Knowing Asean’ ke “jogja & solo” pada 22- 27 Disember 2008. InsyaAllah jika tiada halangan saya turut menyertai.

Semua yang pergi program akan dapat o beli satu baju program. T-shirt…saya ada cadangan agar buat baju t-shirt labuh untuk muslimat. Actually, xsemua yg pergi tu jenis yang pakai ‘t-shirt labuh’. Sahabat2 rasa saya pentingkan diri sendiri x…hmm, actually after masuk meeting pasal cadangan sy nie, individu Yang bhgian t-shirt ni, dia inform yang t-shirt labuh tu dia xdpt wat. sebab nya:

1) tempahan kami hanya 30 helai patut 50 minimum

2) Tak semua nak pakai t-shirt labuh tu

S0, conclusionnya..lekai o perempuan akan pakai t-shirt biasa…yang xlabuh tu n lengan panjang. dan dorg ckp if yang nak labuh tu  beli la saiz besar ..xxl ke, xxxl ke…senag ckp beli yg besar. Hish…saya rasa terpukul n rasa tersirap jugak. mcm hina je pakai t-shirt labuh. So, bos dah wat keputusan ..nak wat camne.org bawah..je. Walaupun hati saya menolak…dan saya ckp pada diri sendiri…’AKU TAK KAN PAKAI BAJU TU’..

Penah dulu pegi program ACCA Confrence n kami diwajibkan pakai baju program. Nak tau baju tu macam mane??? baju putih….nipis……lengan pendek…bak kate kalo laki tengok…memang la…sendiri mau ingat lah..Baju tshirt tu dapat pg tu..sebelum program..b4 tu dah dapat berita pasal akan dpt baju pgram..n saya dah niat ‘AKU XKAN PAKAI BAJU TU’ nak jadik ape jadiklah…nak kene halau mcam ape pon sy xpeduli. Malam tu terpikir2…nak g ke x pgram tu…sblm masuk program pg tu, semua sebok2 tukar baju. Saya…xtukar…timbul juga rasa ragu2 n takut2…tp, saya fikir…jangan buat kemurakaan Allah dengan tujuan nak puaskan hati manusia. Memang segelintir dr shbt2 pakai baju tu, tapi..dorg baju len sblm pakai baju program.Kira double la…Ada akak2 suh wat camtu..tp, sy xnak..sebab saya rasa sama je…n saya tkt dengan pandangan lelaki…bukan nak berprasangka buruk…tp, sy amek langkah berhatii2…dan akhirnya..sy xpakai pon baju tu smpai lah sekarang..hu2.Alhamdulillah..Allah ‘butakan’ mata org2 yg p program tu..so, xder urusetia yg bertanya…dan saya lebih selesa dengan tshirt labuh saya.

Berbalik pada pgram ‘knowing- asean’ tu…oleh kerana program tu xramai yg pergi n saya xnak ‘buat kacau’. Sya ada sms pd individu tersebut…untuk tolong sangat2..wat special request t-shirt program tu..wat 1 ‘t-shirt labuh’ n saya akan bayar kos nye…walaupon mahal…if x…sy akan tempah tmpt len ataupon…’AKU TAK KAN PAKAI BAJU TU’…

Itulah saya…saya sangat keras hati…sy xbanyak ilmu nak beri cermah, nak jd naqibah..nak bg tazkirah o ceramah..yang sy try buat skarang…melalui penampilan sy…bukan senang nak istiqamah..but sy akan cuba..walaupon ramai yang akan jauh dr saya..n org akan ckp sy pentingkan diri sendiri…terpulang lah…

Jika ada sahbat2, tau tempt nak wat special request t-shirt labuh..buleh la bantu…sy pon tengah mencari..semoga Allah permudahkan jalan yang saya pilih ini..ameen..

okes setakat tu je…dr sy yg ntah papentah…he2

Leave a comment

Filed under 'diaRi seOrang KhalifaH AllAh'

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s