di Kala mata hampir terpejam….

Salam.

jam dah menjangkau pukul 12.56 pagi…sejuk jer..kat bilik, pasang kipas 2 je ni..ikut hati n mata nak tido dah nie..memang sedap tido dikala..waktu dingin n lepas hujan ni. Ape pon, malam nie memang study hard bukan smart…coz tomorrow is my last paper..subject: TAXATION II.

about my TAXATION II

hmm…sebenarnya..ni antara subjek favorite sy. Actully, mase last sem amek tax 1..rase susah gak la..xpaham mende dlm kelas..hik2..tu xdpt nak score tu..Ingat mcm xbest je smbungan tax 1 iaitu tax 2. Alhamdulillah…seronok belajar TAX 2..cikgu yg ajar nye pon seronok..n best. nama Cik Norul Shuhada bt Abu Hassan..sat g nak tukar dah PUAN..ape pon tahniah pada Cik Norul..’selamat pengantin baru’…osh..melalut dah pulak. Disebabkan TAX 2 yang best ni, saya pun bercadang nak amek subjek ADVANCED TAXATION next sem..tp, kene compete dgn senior…sbb nie subjek 4th yer..ape pon..sape cepat dia dapat la.

Untuk exam sok…topik yang masuk ialah perjanjian cukai 2 kali, wasiat n wasi, badan amanh,elaun pelaburan, taraf perintis, dan labuan. setakat ni, baru cover sampai badan amanah..nak wat n tgk balik tutor..huhu..semoga dapat la…cover sume..b4 exam. owh yer..sok exam 3.30 ptg, kat panggung seni(bukan pawagam erk)…3 jam..

Akhir kata, sebab dah ngantok…saya doakan sahabat2 yang mengambil exam sok..dipermudahkan oleh Allah. Semoga apa yg kita pelajari ni bukan utk dan kerana exam..tp, sebagai ilmu …insyaAllah..walaupun kita semua belajar dlm bidang perakaunan..mcm xnampak nak tolong Islam tu mcm mane kan..actually ade sebenarnya…ada matlamatnya..InsyaAllah suatu hari nanti sy wat postig

‘APA TANGGUNGJAWAB AKAUNTAN DALAM MEMARTABATKAN  ISLAM’???

OK Salam…..

Leave a comment

Filed under 'diaRi seOrang KhalifaH AllAh'

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s