Perancangan Allah leBih Hebat dr perancangan manusia

Assalamualaikum…

Lama xmenulis kat blog ni. internet xbape elok..hu2

Alhamdulillah, pd 11 okt 08 yg lepas sy telah pon ambil exam UBS..nak cite la sikit..pada awalnya semua berjalan lancar. b4 masuk exam mcm biasalah prepare..study sume wat latihan..tp tulah yg dikatakan ‘perancangan Allah lebih hebat drpd perancngan manusi’ ditakdirkan pc yg sy gune tiba2 mati..xtau mane silap..ade 2 pc yg mati sblh pc sy.

Dalam hati Allah je yg tau, betapa risaunya sy ms tu..agak mengambil masa lebih kurg 20minit gak nak on balik pc tu. after je kejadian tu, sy dah hilang tumpuan nak wat exam.mcm2 pk..tp sy tenagkan balik hati..

namun sayang, sy xhabis jawab soklan2 terakhir kerana ms dah tamat. sy rasa lemah sgt ms tu…sedih la sgt..bcoz paper tu bonus la..nak dpt ‘distinction’ .jwpn akhir memang xdpt nak dibuat..dalam hati ingat ALLAH je. kuar je bilik exam..trus je menangis..sbb rasa terkilan sgt.

Akhirnya, saya tekadkan hati.sy akan repeat balik paper tu..dan harapannya..paper tu xmemberi kesan pd subjek smpingan nye iaitu SMP.

Sekadar ingin berkongsi pd shbt2..moga kita xtergolong dlm org2 yg mudah putus asa..banyakkan berdoa..dan sy yakin apa yg menimpa diri sy adalah tarbiyah dr Allah..pasti ada hikmahnya yang tersembunyi…wallahua’lam

1 Comment

Filed under 'diaRi seOrang KhalifaH AllAh'

One response to “Perancangan Allah leBih Hebat dr perancangan manusia

  1. ran

    semoga sentiasa sabar dengan ujian yg menimpa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s